PREVODI POLJSKI JEZIK

Prevodi poljski jezik
O poljskom jeziku
Poljski jezik pripada grupi zapadnoslovenskih jezika. Govori se u Poljskoj i okolnim zemljama gde živi poljska nacionalna manjina. Procenjije se da preko 50 miliona ljudi širom sveta govori poljski kao maternji jezik. Poljska se smatra jednom od jezički najhomogenijih zemalja, jer 97 % njenih stanovnika govori poljski kao maternji jezik. (izvor: Wikipedia). Poljski se izdvojio kao poseban jezik u 10. veku.

Najveći uticaj i rasprostranjenost poljskog jezika u oblasti centralne i istočne Evrope vidimo u periodu 1500-1700. godine. Savremeni poljski jezik nastao je standardizacijom iz više dijalekata koji su se govorili na područijima Poljske. U poljskom jeziku se izdvajaju: književni jezik; narodni dijalekti i gradski govori (npr. lvovski govor, poznanjski govor, varšavski govor). Osnovni dijalekti poljskog jezika su: slonski (śląski) dijalekat; velikopoljski (wielkopolski) dijalekat; malopoljski (małopolski) dijalekat i mazoviecki (mazowiecki) dijalekt. (izvor:Wikipedia)

Prevodi – poljski jezik

Ukoliko su vam potrebni prevodi za jezičku kombinaciju srpski-poljski ili poljski-srpski jezik, obratite nam se. U našoj agenciji dostupne su vam usluge pismenog i usmenog prevodjenja za poljski jezik. Imamo saradnike koji su izvorni govornici poljskog jezika. Kontaktirajte nas i pošaljite svoj zahtev, a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.