PREVOD NEMAČKI JEZIK

prevodilac-sa-srpskog-na-nemacki

Prevodi sa srpskog na nemački i nemački-srpski prevod

Prevodi za jezičke kombinacije nemački – srpski i srpski – nemački dostupni su vam u našoj agenciji. Prevodimo sve vrste dokumenata sa nemačkog i na nemački jezik. Usled razvijene industrije i visokog kvaliteta tehničkih uređaja i proizvoda postoji velika potražnja za prevodima tehničkih listova i dokumentacije sa nemačkog jezika. Ukoliko vam je potrebna usluga - prevodilac sa srpskog na nemački - u našoj agenciji pružamo i usluge usmenih prevoda. Mi saradjujemo sa iskusnim i profesionalnim prevodiocima nemačkog jezika. Kontaktirajte nas i pošaljite svoj upit i odgovorićemo vam u najkraćem roku.

O nemačkom jeziku

Nemački jezik pripada grupi zapadno-germanskih jezika. Zbog velikog broja govornika i zbog značajnog istorijskog uticaja, smatra se jednim od najvećih svetskih jezika. On je maternji jezik za najveći broj stanovnika Evropske unije, njih preko 100 miliona. Nemački jezik je zvanični jezik u Nemačkoj, Austriji i Lihtenštajnu, a jedan je od službenih jezika Švajcarske i Luksemburga.

Počeci standardizacije nemačkog jezika vezani su za period 16. veka kada je Martin Luter preveo Bibliju na nemački. Tokom perioda romantizma u 18. i 19. veku standardizacija nemačkog jezika je na svom vrhuncu. Navodimo neke od zanimljivosti u vezi sa nemačkim jezikom koje izdvaja sajt deutschland.de:

  • Sve imenice se pišu velikim početnim slovom
  • U nemačkoj abecedi postoji jedinstveni konsonant ß, koji se naziva „Eszett“
  • Nemački je poznat po veoma dugačkim rečima, najčešće složenim imenicama.
    Jedna od najdužih je „Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung“.