PREVOD GRČKI JEZIK

prevod-sa-grckog-na-srpski

Prevod sa grčkog na srpski i prevod srpski-grčki

Naša prevodilačka agencija nudi usluge prevod sa grčkog na srpski jezik, kao i sa srpskog na grčki. Usled geografske blizine, značajne privredne saradnje i posebnih kulturnih i istorijskih veza Srbije i Grčke, postoji velika potreba za komunikacijom i saradnjom ove dve zemlje i naroda, što podrazumeva i potrebu za prevođenjem sa grčkog i na grčki jezik.

Naši prevodioci su kvalifikovani bilingvalni govornici srpskog i grčkog jezika, koji kvalitetno i brzo obavljaju prevodilačke poslove za vas. Nudimo usluge pismenog prevoda svih vrsta tekstova i dokumenata za grčki jezik. Takođe, usluge usmenog prevođenja sa grčkog i na grčki jezik dostupne su vam preko naše agencije ukoliko organizujete sastanak, prezentaciju, konferenciju ili sličan događaj. Kontaktirajte nas i poslaćemo vam ponudu u najkraćem roku.

Nudimo posebnu uslugu pismenog prevođenja sa starogrčkog ili klasičnog grčkog na srpski jezik u saradnji sa našim kolegama filolozima za klasične jezike.

O grčkom jeziku

Grčki jezik govore stanovnici Grčke i veoma široka grčka dijaspora u svetu. Ovaj jezik se kolokvijalno naziva i savremeni grčki ili novogrčki, zbog potrebe da se ukaže na razliku između jezika koji se koristi u savremenoj komunikaciji i jezika koji je korišćen u antičkoj Grčkoj, ali i u kasnijem vizantijskom periodu. Starogrčki ili antički grčki jezik se izučava u okviru studija klasičnih jezika i kulture i smatra se „mrtvim“ jezikom, kao što su i latinski, staroslovenski i ostali jezici koji više nisu u upotrebi u savremenom svetu.