Lektura i korektura teksta

Nudimo usluge lekture i korekture teksta za većinu svetskih jezika, kao i za srpski jezik. Lektura teksta podrazumeva proveru i ispravljanje pravopisnih i stilskih grešaka u jednom tekstu. Korektura je kontrola štampanog teksta i ispravljanje eventualnih štamparskih grešaka.
Lektori i korektori su kvalifikovani poznavaoci odredjenog jezika, koji je uvek i njihov maternji jezik. Za razliku od prevodilaca, koji odlično poznaju najmanje dva jezika, lektori ne moraju poznavati druge jezike osim svog maternjeg.

Poželjno je da svaka publikacija – svako štampano i elektronsko izdanje vašeg teksta na srpskom ili nekom stranom jeziku prodje kroz proces lekture i korekture. Posebno je važno da tekst preveden na strani jezik, koji želite da objavite, prodje proveru izvornog govornika koji je kvalifikovan za poslove lekture i korekture. Ukoliko vam je potrebna lektura ili korektura teksta na srpskom jeziku ili na nekom stranom jeziku, kontaktirajte nas.

Odgovorićemo na sva vaša pitanja i poslati konkretnu ponudu odmah po prijemu vaših zahteva. Posebnu pažnju poklanjamo komunikaciji sa klijentima u cilju pružanja najboljih usluga lekture i korekture vašeg teksta. Naši lektori su filolozi i lingvisti specijalizovani za poslove lekture i korekture teksta na srpskom jeziku. Ukoliko se traži provera teksta na nekom stranom jeziku, saradjujemo sa kvalifikovanim izvornim govornicima većine svetskih jezika koji su stručni i obučeni za poslove lekture teksta.

Raspitajte se o ceni lekture i korekture, rokovima isporuke, načinu plaćanja, privatnosti i sigurnosti vaše dokumentacije. Na zahteve i pitanja klijenata odgovaramo pravovremeno i informisano. Sa vama će razgovarati, ili na vaše upite pismenim putem odgovoriti diplomirani filolog. Možete nas pozvati telefonom, pisati putem elektronske pošte, kontaktirati nas putem društvenih mreža ili nas posetiti na adresi nakon zakazivanja sastanka. Posvetićemo vam svoje vreme i pažnju.

Mi smo agencija u koju možete imati poverenje. Imajte na umu da nekorektno napisan tekst može nepovratno oštetiti vaš lični i poslovni ugled. Naša prevodilačka agencija neguje individualni pristup svakom klijentu. Pažljivo ćemo saslušati vaše zahteve i preporučiti lektora. Ukoliko ste već koristili naše prevodilačke usluge, obezbedićemo nižu cenu za usluge lekture i korekture za vas.