Književni prevodi

Prevodi svih vrsta književnih dela. Prevodi poezije, proze i dramskih dela dostupni su vam u našoj prevodilačkoj agenciji za većinu svetskih jezika. Za razliku od prevoda stručnih tekstova, književne prevode odlikuje veća prevodilačka sloboda.Književni prevodi moraju da dočaraju duh originalnog teksta, književni stil i poetski ritam.
Usled toga prevodilac mora da odstupi od doslovnog prevoda, naročito pri prevodjenju peoezije. Najbolji prevodi poezije (prepevi) nastali su iz pera samih pesnika. Poezija nije izuzetak. Prozni autori se, takodje, često bave književnim prevodom, a književni prevodioci se pre ili kasnije oprobaju kao književni autori.

Dobri književni prevodioci, dakle, osim odličnog poznavanja jezika moraju imati i književni talenat i umetničku senzibilnost i maštovitost.
Ukoliko ste izdavačka kuća ili druga organizacija ili pojedinac , a potrebni su vam književni prevodi kontaktirajte nas. Odgovorićemo na sva vaša pitanja i poslati konkretnu ponudu odmah po prijemu vaših zahteva. Posebnu pažnju poklanjamo komunikaciji sa klijentima u cilju pružanja najboljih usluga prevodjenja za svaki pojedinačni prevodilački projekat. Naši prevodioci su profesionalci od kojih mnogi imaju značajno iskustvo u književnom prevodjenju. Raspitajte se o ceni prevoda koji vam je potreban, rokovima isporuke, načinu plaćanja, privatnosti i sigurnosti vaših tekstova.
Na zahteve i pitanja klijenata odgovaramo pravovremeno i informisano. Sa vama će razgovarati, ili na vaše upite pismenim putem odgovoriti diplomirani filolog. Možete nas pozvati telefonom, pisati putem elektronske pošte ili nas posetiti na adresi nakon zakazivanja sastanka. Posvetićemo vam svoje vreme i pažnju. Mi smo prevodilačka agencija u koju možete imati poverenje. Ukoliko su vam potrebni književni prevodi, imajte na umu da loš prevod može umanjiti vrednost i lepotu književnog teksta i naškoditi ugledu izdavača. Naša prevodilačka agencija neguje individualni pristup svakom klijentu. Posebnu pažnju posvećujemo kvalitetu prevoda. Mi pažljivo biramo prevodioca za vas. Ukoliko ste zadovoljni, izgradjeno poslovno partnerstvo će obezbediti i nižu cenu za lojalne klijente.